با تعطیلی مدارس سلامت روان دانشآموزان در خطر است
تعطیلی طولانی مدت مدارس، خانه نشینی دانشآموزان و حضور در دنیای مجازی به لحاظ سلامت روان دانشآموزان را تهدید میکند و هماکنون انزوا، ترس از بازگشت به مدرسه و… به عنوان تبعات جدی، تعطیلی طولانی مدت مدارس مطرح است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، پس از حدود 18 ماه تعطیلی مدارس و محقق نشدن کیفیت آموزش در بستر مجازی، هماکنون بیشتر کارشناسان در این موضوع اشتراک نظر دارند که باید منتظر اُفت تحصیلی پنهان و ترک تحصیل باشیم.
از سوی دیگر برخی والدین، مهارت و امکانات لازم برای مشارکت در آموزش فرزندانشان را ندارند، طراحی و تولید محتوای آموزشی چندرسانهای که نیازهای دانش آموزان را برطرف کند، نوپاست و راهی طولانی برای رسیدن به بلوغ و جایگزینی با آموزش حضوری در کلاس درس دارد.
البته این فقط یک روی سکه است و مشکل جدیتر، آسیبهای روحی، روانی و جسمی دانشآموزان به دنبال این خانه نشینی است، با تعطیلی مدارس ارتباطات اجتماعی دانشآموزان محدود شد و هماکنون انزوا، ترس از بازگشت به مدرسه و آسیب سلامت روان دانشآموزان به عنوان تبعات جدی، تعطیلی طولانی مدت مدارس مطرح است.
کارکرد مدرسه صرفاً آموزش و انتقال مفاهیم نیست بلکه کارکرد مهمتر آن، رشد اجتماعی، یادگیری مهارتهای زندگی، ارتباط با همسالان، حل مشکلات، مدارا و صبر و …. است که با آموزش مجازی، ماندن در خانه و ارتباط محدود با والدین محقق نمیشود.
همچنین برخی روانشناسان در خصوص انزوا و خانهنشینی دانشآموزان و عوارض بلندمدت آن هشدار میدهند. بر این اساس عدهای از والدین معتقدند بازگشایی مدارس و برگزاری کلاسهای حضوری باید صورت پذیرد.
در فیلم زیر دکتر «امین رفیعی پور، روانشناس» درباره تبعات تعطیلی مدارس و تکیه صرف به آموزش مجازی و تهدید سلامت روان دانشآموزان ، نکاتی را به خانوادهها هشدار میدهد:
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.